Så når du igenom bruset

Idag uppdateras nyhetsflödet löpande i digitala och sociala kanaler. Det går snabbt och medierna förväntas många gånger leverera samma innehåll som tidigare, men med mycket mer slimmade redaktioner. Samtidigt är det många som slåss om att få uppmärksamhet i förtjänade medier och därför gäller det att vara smart för att lyckas nå igenom.

Självklart måste man tänka på vad man går ut med, att det är något nytt, något som är av intresse för målgruppen, något som sticker ut eller utmanar. Innehållet måste vara skarpt och tydligt. När man har checkat av det kommer vi till HUR man levererar sitt budskap. Man måste visa ett engagemang och emotioner – att man verkligen tror på det här eller brinner för sin sak. Här är det tyvärr många som misslyckas.

Här behöver man lita på att man kan sina budskap för att kunna leverera med känsla och engagemang. Och det finns inga genomvägar, det gäller bara att öva. Ett tips är också att hitta en talesperson som man inspireras av och använda delar som passar en själv – ”steal with pride”!

Föregående
Föregående

Tre tips på hur du lyckas med din intervju