Tre tips på hur du lyckas med din intervju

Du kanske har fått en intervju inbokad med en journalist för att berätta storyn om just ert bolag? Grattis, bra jobbat! Men hur ska du egentligen gå till väga för att på bästa sätt få fram ditt budskap? Det finns några saker som är bra att tänka på innan du gör intervjun – här kommer tre tips!

  1. Förbered dig. Ta reda på vad journalisten vill prata om och se till att läsa på och samla in all fakta du behöver. Kanske behöver du stämma av någon info med en kollega eller kolla upp de där siffrorna en extra gång? Tänk efter vilka eventuella kritiska frågor som kan komma upp och hur du ska hantera dem, för att slippa bli överrumplad under intervjun.

  2. Gör dig förstådd. I många branscher används förkortningar, en viss jargong eller engelska uttryck som kan vara svåra att förstå, både för en journalist och en läsare/tittare/lyssnare. Tänk istället på att använda ett enkelt och tydligt språk så att alla kan hänga med. Använd gärna olika exempel eller liknelser som gör ditt budskap ännu mer lättillgängligt.

  3. Håll dig till ditt ämne. Se till att prata om det som du kan och undvik att spekulera eller gissa om det är något du är osäker på. Är det något du inte kan svara på, är det helt ok att säga att du inte vet, men att du ska kolla upp och återkomma. Det är bättre att vara ärlig och mänsklig än att trassla in sig i en diskussion man inte behärskar.

Föregående
Föregående

Våga vara dig själv

Nästa
Nästa

Så når du igenom bruset